Kaukolämpötuotteet yrityksille ja taloyhtiöille

Kaukolämpötuotteet

Kaukolämmitys on turvallinen, toimitusvarma ja helppokäyttöinen. Kaukolämpö takaa tasaisen lämmön ja lämpimän käyttöveden kaikkina vuoden ja vuorokauden aikoina.

Kaukolämmön edut:

  • Kohtuuhintainen
  • Ympäristöystävällinen
  • Helppokäyttöinen ja vaivaton
  • Varmatoiminen
  • Lämmin vesi ei lopu kesken
  • Lämpöä riittää kovillakin pakkasilla
  • Palvelemme asiakkaita 24/7 kaukolämmön vikatilanteissa.

Kaukolämpö on suosituin lämmitysmuoto

Kaukolämpö on sekä Kotkassa että valtakunnallisesti suosituin lämmitysmuoto. Yli puolet suomalaisista asuu kaukolämmitetyssä kiinteistössä. Lämpö siirretään asiakkaille kaukolämpöverkossa kiertävän kuuman veden avulla. Kaukolämpöveden lämpötila vaihtelee sään mukaan 65–115 asteen välillä. Alimmillaan se on kesällä, jolloin lämpöä tarvitaan vain käyttöveden lämmittämiseen.

Sopimusteho P (kW) Perusmaksu (€/vuosi)
6,5–45 K x (44 x P) 45–
45–115 K x (135 + 41 x P)
115–465 K x (2435 + 21 x P)
yli 465 K x K x (7085 + 11 x P)

Kaukolämmön perus- ja energiamaksut

Kotkan Energia Oy:n kaukolämpöverkkoon liittyneet asiakkaat maksavat tilaamastaan kaukolämpötehosta voimassa olevan hinnaston mukaisen perusmaksun ja käyttämästään energiasta energiamaksun. 

Energiamaksu on 63,25 €/MWh (sis. alv 24 %) tai 51,01 €/MWh (alv 0 %). Huippuenergiamaksu on 1,45 x energiamaksu asiakkaille, joiden päälämmitysmuoto on jokin muu kuin kaukolämpö.

Perusmaksu lasketaan kiinteistön käyttämän kaukolämpötehon P (kW) mukaan seuraavasti:

Rivi- ja asuinkerrostaloissa kerroin K = 1,08
Uusissa rivi- ja asuinkerrostaloissa, jotka ovat saaneet rakennusluvan 1.1.2010 jälkeen kerroin K = 0,90
Muissa rakennuksissa kerroin K = 1,15

Uudisrakennuksissa rakennusaikainen perusmaksu on 0,5 x sopimustehon mukainen  Liittymän ylläpitomaksu on 0,33 x voimassa oleva perusmaksu. Jos liittymä myöhemmin otetaan käyttöön, peritään siitä hinnaston mukainen lämmöntoimituksen katkaisu- ja uudelleen kytkentämaksu.

Perusmaksu tarkistetaan vuosittain

Liittymisvaiheessa perusmaksun perusteena käytetään suunnittelijan mitoittamaa kiinteistön suurinta tehontarvetta tunnin aikana -29 asteen ulkolämpötilassa. Lisäksi otetaan huomioon lämpimän käyttöveden tuntinen teho. Tästä käytetään nimitystä sopimusteho. Suunnittelijan antamat arvot ovat lähtökohtaisesti ensimmäisen täyden lämmityskauden ajan perusmaksun määräytymisperusteena. Tämän jälkeen kiinteistössä tehdään vuosittain tehontarkistus, joka perustuu edellisen lämmityskauden (1.10. – 30.4.) mitattuihin kulutuksiin. Mitatuista kulutuksista saatu teho redusoidaan eli muunnetaan mitoitusulkolämpötilaan -29 °C. Tästä muodostuu laskutusteho. Liittymismaksu määräytyy sopimustehon mukaan.

Mitattuun tehoon perustuva laskutustehontarkistus on oikeudenmukainen, sillä asiakas maksaa juuri siitä tehosta, mitä oikeasti tarvitsee mitoitusulkolämpötilassa -29 °C. Laskutustehon muutoksesta ei tehdä uutta lämpösopimusta. Muutoksesta lähetetään kuitenkin asiakkaan laskutusosoitteeseen tai asiakkaan ilmoittamaan osoitteeseen tarkistusraportti, josta muutoksen perusteet selviävät.

100 %:sti uusiutuva kaukolämpö

Nyt voit valita kaukolämpötuotteeksesi myös Uusiutuvan kaukolämmön. Uusiutuva kaukolämpö on nimensä mukaisesti 100 %:sti uusiutuvaa, ja se tuotetaan Kotkan Energian omissa voimalaitoksissa ja lämpökeskuksissa 84 %:sti puulla ja 16 %:sti biopohjaisella jätteellä. Tuote on tarjolla kaikille asiakkaille.

Uusiutuvan kaukolämmön perusmaksu on hinnaston mukaisesti sama kuin tavallisilla kaukolämpötuotteilla. Energiamaksun hintaan lisätään 2,5 %.

Jaa somessa!

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart